Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και η Ελλάδα στενάζει από τους φόρους

06/12/16 • 11:10 | UPD 06/12/16 • 11:10

Καλοδεχούμενη, αλλά μη επαρκή θεωρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την απομείωση του χρέους, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεταμόρφωση παρατήρησε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει, η παραγωγική Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης. Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη, αλλά από μόνη της δεν είναι επαρκής για να θέσει την ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξης».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -πολλές από τις οποίες βρίσκονται στη Μεταμόρφωση- αντιμετωπίζουν σήμερα πάρα πολλά προβλήματα, «όχι μόνο την υπερβολικά υψηλή φορολόγηση και το υψηλό κόστος ενέργειας, αλλά και την έλλειψη ξεκάθαρων χρήσεων γης».

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της παραγωγικής Ελλάδας. Ένα σχέδιο, το οποίο από μόνο του θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης», πρόσθεσε.

Copy link
Powered by Social Snap