Επαφές Μητσοτάκη για ενίσχυση συμμαχιών

05/12/16 • 12:58 | UPD 05/12/16 • 12:58

Σε στάση αναμονής σχετικά με την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και τη γενικότερη πορεία της οικονομίας βρίσκονται στη Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει τις επαφές για την ενίσχυση των συμμαχιών του κόμματος με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Από την οδό Πειραιώς, πάντως, παρά το άνοιγμα της ψαλίδας στα ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφονται στις τελευταίες μετρήσεις (στο 16% η διαφορά στην πρόσφατη δημοσκόπηση του ΠαΜακ για τον ΣΚΑΪ), δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν την προσπάθεια για τη διεύρυνση του μεταρρυθμιστικού μετώπου που έχει ξεκινήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Για σήμερα, στην ατζέντα του προέδρου της Ν.Δ. υπάρχει το ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Frank – Walter Steinmeier, ενώ νωρίτερα, στις 12:30 το μεσημέρι, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα στη Στοά του Βιβλίου με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Παράλληλα προγραμματίζει και σειρά περιοδειών με στόχο να καλύψει γεωγραφικά όλη τη χώρα, με επόμενους σταθμούς τη Θράκη και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Σε επίπεδο ρητορικής, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα στοχεύσουν στη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, τόσο στα ζητήματα της οικονομίας, όσο και στα εθνικά θέματα, προκειμένου να ενισχύσουν το αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα μέσα από εκλογές άμεσα.

«Η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, σε κάθε τομέα, αφήνει πίσω της μεγάλα βάρη για κάθε ελληνική οικογένεια» ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Free Sunday» ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «το μαύρο που σήμερα σκεπάζει τη χώρα από τις επιλογές της κυβέρνησης δεν αρμόζει στους Ελληνες και πρέπει πολύ σύντομα να αποτελέσει παρελθόν».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τη δεύτερη αξιολόγηση, στη Ν.Δ. εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς θεωρούν ότι είναι αβέβαιη. «Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Εχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα», τονίζουν. Παράλληλα στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως ο πολιτικός χρόνος του τελειώνει και αντί να διαπραγματεύεται για το καλό της χώρας, επιλέγει να διχάσει τους πολίτες για να στεγανοποιήσει τα εκλογικά κοινά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την τακτική εντάσσουν από τη Ν.Δ. και την προσπάθεια του Μαξίμου να επιρρίψει ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία της διαπραγμάτευσης. «Ενώ το σύνηθες είναι οι κυβερνήσεις να κατηγορούν τις προηγούμενες, ο κ. Τσίπρας έφτασε να κατηγορεί την επόμενη», σχολίαζε στον «Ε.Τ.» στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σχετικά με το χρέος τόνιζε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της ρύθμισής του ως μια σανίδα σωτηρίας.

Παράλληλα, στη Ν.Δ. επενδύουν στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Χθες και με πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στο Ηράκλειο, στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, παράλληλα με τις εργασίες της Πολιτικής Ακαδημίας στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Γιώργος Δ. Ευθυμίου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου