«Οχι» από τη Ν.Δ. στην αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς

02/12/16 • 16:58 | UPD 02/12/16 • 16:58

Αντίθετη είναι η Νέα Δημοκρατία με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς, οι ενώσεις των οποίων ξεκινούν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα. Χθες ο επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, και χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση της κυβέρνησης για υπερφορολόγηση των 27.000 Ελλήνων ναυτικών, υπογραμμίζοντας ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία των ναυτικών επιδοτείται από το ίδιο το κράτος ή είναι πολύ μικρή.

«Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους ναυτικούς μας. Παρά τις κούφιες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, προχωρούν σε μία ακόμη αλόγιστη αύξηση της φορολογίας τους.

Η κυβέρνηση, αγνοώντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την ιδιομορφία και τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος, δίνει τη χαριστική βολή στους ανθρώπους της θάλασσας, αυξάνοντας τη φορολογία τους στο 45%», ανέφερε στον πρόεδρο της ΠΝΟ ο κ. Πλακιωτάκης.

Στην ίδια δέσμη μέτρων βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο τα λιμάνια και η ναυτιλία. Για ακόμα μία φορά μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα της αύξησης της φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και το ζήτημα είναι ακόμα ανοικτό.

Αναστασία Βαμβακά

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου