Παππάς: H ανάπτυξη υποδομών στο Διαδίκτυο να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή

02/12/16 • 14:37 | UPD 02/12/16 • 14:37

H ανάπτυξη υποδομών που θα παρέχουν πρόσβαση υπερυψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο οφείλει να εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή.

Αυτό τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα πρέπει να εστιάσουμε στην ισορροπημένη ανάπτυξη και στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού και της απομόνωσης, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επισήμανε ότι, σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης, η έλλειψη επαρκών υποδομών για την αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες ικανές να υποστηρίξουν εξελιγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο σε απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές, αφορά όμως και σε ομάδες πολιτών που κατατάσσονται στις θεωρούμενες ως ευπαθείς κατηγορίες. Μάλιστα, όπως ανέφερε, στο συγκεκριμένο τομέα, καταγράφονται σημαντικές ανισορροπίες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αρκετές χώρες παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Copy link
Powered by Social Snap