ΤΖΟΡΤΖ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το «δεξί χέρι» του Τραμπ μίλησε για πρώτη φορά για τις νέες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

01/12/16 • 18:56 | UPD 01/12/16 • 19:13

Τη βούληση των ΗΠΑ να έχουν μια στενή σχέση και συνεργασία με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μετέφερε ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Γ. Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο Ετήσιο Τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Αφού ευχαρίστησε το πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καλό φίλο» υπογράμμισε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσβλέπουν σε μια στενή σχέση με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας η οποία θα αποτελέσει μια «γέφυρα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον ελληνισμό της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο ελληνισμός μεγαλούργησε στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Η ελεύθερη οικονομία και η δημοκρατία, επιτρέπουν στους Έλληνες να προοδεύσουν. Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι λαμπρό, στηριζόμενο σε αυτές τις αξίες».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του τόνισε: «Η Ελλάδα και η Αμερική, ήταν, είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι».

Μετά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του κ. Γ. Παπαδόπουλου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης του έδωσε ένα συμβολικό δώρο (φωτογραφία), την ειδική έκδοση του Νόμου περί συστάσεως των Δήμων.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο και οι γονείς του κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London.