Τέλος στα σενάρια συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση

Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση: Να παραιτηθούν αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν

01/12/16 • 08:22 | UPD 01/12/16 • 08:24

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να κυβερνήσει. Παράλληλα, έκοψε κάθε συζήτηση περί οικουμενικής, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι από την παρούσα Bουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο Μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο Μνημόνιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις. ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού: «Σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών, πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη με το ταξίδι στην Κούβα».
Επισήμανε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, ενώ σχετικά με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία τόνισε ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. «Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Αγκυρα», είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Η Πειραιώς πάντως βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και όλα τα στελέχη πραγματοποιούν επισκέψεις και περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Από το νέο έτος -που στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι θα είναι χρόνος πολιτικών εξελίξεων- ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πυκνώσει τις περιοδείες του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ενώ ήδη έχει ανοίξει ο «φάκελος ψηφοδελτίων», καθώς πρόθεση του προέδρου της Ν.Δ. είναι να δραστηριοποιηθούν νέοι άνθρωποι, αναγνωρισμένοι στο επαγγελματικό τους πεδίο και στις τοπικές κοινωνίες για ένα ουσιαστικό «άνοιγμα» της Νέας Δημοκρατίας προς τις δυνάμεις που θέλουν να προσθέσουν τη φωνή τους στο όραμα και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για φυγή προς το δρόμο της ανάπτυξης.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου