Κικίλιας: Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί

30/11/16 • 13:08 | UPD 30/11/16 • 13:25

Επίθεση στην κυβέρνηση  εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί και ας μην αναζητά συνενόχους», τόνισε για να προσθέσει στην συνέχεια: «από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διαβεβαίωνε οτι θα ολοκλήρωνε την αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης η οποία «παρίστανε οτι κανει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε σε κόφτη και υπερταμείο».

Σε ερώτηση για το εάν θα έρθει και τέταρτο μνημόνιο ο κ. Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο. Η κυβέρνηση έχει βάλει υπογραφή στο τρίτο και οδεύει να βάλει υπογραφή και στο τέταρτο, εμείς οφείλουμε να ελέγχουμε και να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Κάθε φορά που μιλάει η κυβέρνηση για διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές το μάρμαρο το πληρώνουν πολύ ακριβά οι Ελληνες πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, και με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για τη χώρα μας. Εμείς βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, για το τι μπορεί να κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, στηριγμένη σε μία Συμφωνία Αλήθειας με το λαό. Αλλιώς, όσο περνά ο χρόνος, η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, πιο επώδυνα μέτρα».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών: «Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός, αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα, είναι απών. Πουλάει την παρουσία του στην Κούβα, ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης, στο άλλοτε κομματικό του ακροατήριο».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία, σχολιάζοντας σημαντικές παραμέτρους του: «Η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις δύο γειτονικές χώρες, πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή, που η αβεβαιότητα και η εθνικιστική ρητορική επανέρχονται στο προσκήνιο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία των δύο αυτών χωρών, είχε θετικά αποτελέσματα, πάνω στους τρεις βασικούς στόχους: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή μας, την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας, σταθερότητας και ειρήνης στη βάση των δημοκρατικών αξιών, του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος».