Λεβέντης: Δεν υπάρχει κυβέρνηση

30/11/16 • 13:01 | UPD 30/11/16 • 13:01

“Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κατάρρευση, στήνονται κάλπες αυτή τη στιγμή, γίνονται συζητήσεις για οικουμενική”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”.

“Υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα αυτή τη στιγμή; Στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά υπάρχει κάτι που μπορεί να βασίζεται ο άλλος, υπάρχει μία κυβέρνηση σοβαρή;”, διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης, εκτιμώντας ότι “αν γίνουν εκλογές, θα βγει πρώτος ο Μητσοτάκης – ας όψεται η Γεννηματά που ψήφισε ενισχυμένη, να έχει πενήντα έδρες ο Μητσοτάκης δώρο”. “Αν θριαμβεύσει θα το οφείλει στη Γεννηματά, γι αυτό πρέπει να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές από τον δημοκρατικό κόσμο γι αυτό που έκανε” πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Καρρά, ο κ. Λεβέντης τον κάλεσε “να παραδώσει την έδρα του, γιατί είναι με λίστα και γιατί δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, όταν τον έβαλα”.

“Όταν έλθει η ώρα των εκλογών, που είναι πολύ γρήγορα, και δω τον Καρρά στη ΝΔ, εμένα πια δε θα μου φταίει ο Καρράς – ο Καρράς απλά είναι αχάριστος, είναι μνημείο αχαριστίας”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Για μένα έχει πεθάνει ο Καρράς. Μπροστά μου είναι ο Μητσοτάκης. Την ημέρα που θα τον βάλουν στη ΝΔ τον Καρρά, ο Μητσοτάκης θα πληρώσει πανάκριβα για τον Λεβέντη. Γράψτε το καλά”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος πρόκειται να παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε: “για τους δήμους θέλουμε να εισπράττουν και τους φόρους, να υπάρξει ένα επταετές πρόγραμμα μεταφοράς όλων των εξουσιών από τη γενική κυβέρνηση στους δήμους”.

“Στον έβδομο χρόνο πρέπει να είναι τόσο καλά διαρθρωμένοι οι δήμοι, ώστε όλα να έχουν φύγει από τα υπουργεία και να έχουν πάει στους δήμους, όλες οι υπηρεσίες και τα υπουργεία να είναι μόνο για επιτελική επίβλεψη” διευκρίνισε, ενώ για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εξέφρασε την άποψη ότι “οι δήμοι είναι γεμάτοι αργόμισθους, οι δήμαρχοι δίνουν στους μισθούς των αργομίσθων όλα τα λεφτά”.