ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μητσοτάκης: Με την Ελλάδα μην παίζετε – Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε

28/11/16 • 08:14 | UPD 28/11/16 • 08:14

«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στην ανάγκη της ευρύτερης συναίνεσης. Πιστεύουμε σε μια ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία, που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου». Το μήνυμα αυτό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηπειρο, όπου είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με πολίτες κατά τη διήμερη περιοδεία του στην περιοχή, εκτίμησε ότι γρήγορα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και δεσμεύθηκε για μια κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση αξιοποιώντας υγιείς δυνάμεις που έχουν διάθεση προσφοράς.

Στην ομιλία του στα Ιωάννινα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τα εθνικά θέματα προς όλες τις πλευρές, τονίζοντας «Με την Ελλάδα μην παίζετε. Και μη θεωρείτε την καλή μας πρόθεση ως δεδομένη», ενώ διατύπωσε τρεις σημαντικές δεσμεύσεις: «Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε. Θα δεσμευτούμε για 10, θα γίνουν και τα 10. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα. Συμφωνία Αλήθειας προτείνω στους Ελληνες. Και αυτό που λέω, το εννοώ». «Δεύτερη δέσμευση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα δουλέψουμε για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών και όχι των λίγων.

Οι μειώσεις φόρων θα ωφελήσουν πρωτίστως τη μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακουφίσει κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις. Οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και προοπτική για τα νέα παιδιά, που σήμερα φεύγουν από την πατρίδα μας και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό». «Και τρίτη δέσμευση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Χρέος μας είναι να ενώσουμε ξανά τους Ελληνες. Η πρότασή μας δεν είναι μια κομματική διακήρυξη. Είναι ένα νέο εθνικό αφήγημα. Ενα νέο πατριωτικό όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους της Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη και του δώρισε ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στο Εθνος και τον ενημέρωσε για τα έργα υποδομών στην Ηπειρο και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, το 70% των Ελλήνων συμφωνούμε σε όλα. Σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε την Εθνική Ελλάδος. Να ανοίξετε το κόμμα. Να δεχθείτε όλον αυτό τον κόσμο».

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στην ανάγκη της ευρύτερης συναίνεσης. Πιστεύουμε σε μια ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία, που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε και στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

«Απέναντι στον καιροσκοπικό λαϊκισμό, αντιτάσσουμε τον πατριωτισμό της αλήθειας. Προτείνουμε στους πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, συνέπειας, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας και, τελικά, πραγματικής ελπίδας», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης με συνέντευξή του στη «Βραδυνή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λαζαρίδης, αφού υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε: «Επιμένουμε αταλάντευτα ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές το ταχύτερο δυνατό, γιατί το κόστος από την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης είναι αβάσταχτο. Μην ξεχνάμε ότι ο Προϋπολογισμός για το 2017 φέρνει σχεδόν 3 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους και ότι ο κόσμος, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο… Οι εκλογές το συντομότερο δυνατό θα είναι λυτρωτικές και για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Η παραμονή του στην εξουσία οδηγεί τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή. Και δυστυχώς τη χώρα στα βράχια».

Τη βεβαιότητα ότι «βιώνουμε τη δεύτερη Μεταπολίτευση» αλλά και την ευχή να μην υποστεί η χώρα μας τις εθνικές απώλειες που οδήγησαν στην πρώτη εξέφρασε με συνέντευξή του στη «Real» ο επικεφαλής Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται «αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι στη β’ αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας θα δώσει ό,τι του ζητήσουν γιατί δεν έχει τη δύναμη να διαπραγματευθεί. «Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα Μνημόνια είναι να αναλάβει τώρα πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκη με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

kkatsavou@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου