Πώς ο Τσίπρας έχει γίνει «ουρά» του Κυριάκου

27/11/16 • 16:14 | UPD 27/11/16 • 16:14

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη και στη σκιά των εξελίξεων στα εθνικά θέματα με τον τρόπο που τα χειρίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα, υπήρχε προγραμματισμένη περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ. για την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θράκη. Το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελικά αναβλήθηκε, καθώς ο πρωθυπουργός, παρόλο που γνώριζε για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη (είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες και από τις τοπικές εφημερίδες), επέλεξε να βρεθεί στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες.

Το περιστατικό αυτό, που δεν είναι το μόνο, σύμφωνα με τα στελέχη της οδού Πειραιώς, αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον σε κατάσταση πανικού και γι’ αυτό, όπως λένε, καθίσταται επικίνδυνος. Οπως τονίζουν, την ίδια τακτική ακολούθησε ο πρωθυπουργός και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, η οποία είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν πληροφορήθηκε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε προγραμματίσει τη συνεδρίαση της δικής του Κ.Ο. για την Τετάρτη, άλλαξε σχεδιασμό και τη μετέθεσε για την ίδια μέρα, και μάλιστα δύο ώρες μετά της Ν.Δ., για να μπορεί να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι εμφανές, σημειώνουν από τη Ν.Δ., ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να προκαλέσει πόλωση και να συσπειρώσει το κόμμα του, προσπαθώντας να ανακόψει την κατάρρευσή του. Ομως, όπως ξεκαθαρίζουν από την οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το εθνικά καταστροφικό παιχνίδι.

«Και καλά το γεγονός με τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ίσως είναι ανεκτό στο πλαίσιο μιας σκληρής παλαιοκομματικής αντίληψης του κ. Τσίπρα, αλλά είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να προσπαθεί να εμπλέξει ευαίσθητα εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη, σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση;», τόνιζαν από τη Ν.Δ. και προσέθεταν: «Φαντάζεστε μια “κοκορομαχία” πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τα ελληνοτουρκικά σύνορα, την ώρα που ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης; Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αναβάλει την επίσκεψή του στη Θράκη ήταν ορθή και εθνικά υπεύθυνη».

Κ. ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής