Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Στη Θράκη ως επόμενος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

27/11/16 • 07:00 | UPD 27/11/16 • 08:10

Ως κίνηση υψηλού συμβολισμού και εξαιρετικής σημασίας χαρακτηρίζει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ν.∆. στη Θράκη. «Αυτή η επίσκεψη μπορεί να προσλάβει σημαντικές εθνικές και πολιτικές διαστάσεις», σημειώνει ο πρώην υπουργός της Ν.∆., σχολιάζοντας και τη συγκυρία στην οποία γίνεται,ενώ δηλώνει βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο θα συνεχίσει την πολιτική παράδοση των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, αλλά μπορεί να δώσει και μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή.

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Στυλιανίδης τις χαρακτηρίζει «εθνική αναγκαιότητα» καθώς, όπως τονίζει, «η καθυστέρησή τους πολλαπλασιάζει το λογαριασμό για τους Ελληνες πολίτες». Στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης μιλά και για το γαλάζιο ανασχηματισμό, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό αυτό που επιχειρείται και στην αναδιοργάνωση του κόμματος και στο φρεσκάρισμα της πολιτικής πρότασης της Ν.∆.», και απευθύνει κάλεσμα συνένωσης δυνάμεων προς «όλες τις τάσεις, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιοχές της Ελλάδας» για μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Σε λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ν.∆., Κ. Μητσοτάκης, ακούμε ότι θα επισκεφθεί τη Θράκη, και μάλιστα σε μια εποχή κρίσιμη μια κι έχουν προηγηθεί οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, την ίδια στιγμή που η περιοχή βιώνει τη χειρότερη στιγμή της από άποψη ανεργίας και εγκατάλειψης. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; 

Είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή μου γιατί γίνεται στη σωστή στιγμή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε λίγο θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Είναι σημαντικό λοιπόν για τους Θρακιώτες να τον υποδεχθούν και να του καταθέσουν έγκαιρα τις αγωνίες και τις προτάσεις τους για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Είναι επίσης σημαντικό για εμάς, που επί χρόνια παλεύουμε για την περιοχή, να μοιραστούμε μαζί του τους προβληματισμούς μας και να ζητήσουμε από τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Θράκης.

Τώρα που η Θράκη απογυμνώνεται δημογραφικά λόγω της ανεργίας και της εγκατάλειψης και η κυβέρνηση καταργεί τα κίνητρα και αρνείται να καταβάλει πάνω από 260 εκατ. € οφειλόμενα στις επιχειρήσεις της περιοχής, οδηγώντας τες σε κλείσιμο. Τώρα που τα έργα υποδομής έχουν παγώσει και ο τοπικός πληθυσμός έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, αυτή η επίσκεψη μπορεί να προσλάβει σημαντικές εθνικές και πολιτικές διαστάσεις. Η Ν.∆., άλλωστε, έχει διαχρονικά διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, τόσο στη διαμόρφωση της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και στην εδραίωση της «ανοιχτής κοινωνίας πρότυπο και της εναλλακτικής ανάπτυξης», επί Κώστα Καραμανλή. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο θα συνεχίσει αυτή την παράδοση, αλλά με την πολιτική του θα δώσει και μια νέα αναπτυξιακή δυναμική, που η Θράκη την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό οι Θρακιώτες θα τον καλωσορίσουν με ικανοποίηση, εμπιστοσύνη και ελπίδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ∆. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

gefthimiou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Copy link
Powered by Social Snap