ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Εργασιακά και δημοσιονομικά τα «καυτά» θέματα της τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης- θεσμών

26/11/16 • 20:04 | UPD 26/11/16 • 20:04

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσαν και τα δημοσιονομικά, όπως και η ενέργεια, που μαζί με τα εργασιακά θεωρούνται κρίσιμα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο κλιμακίων.
Κατά τη συζήτηση της καυτής ατζέντας των εργασιακών στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, ενόψει του αυριανού EWG, οι εκπρόθεσμοι των θεσμών έθεσαν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις στην υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας την πορεία των συνομιλιών, «από την Τρίτη και μετά (σ.σ.: δηλαδή μετά το EuroWorking Group) αναμένεται να κλείσουμε θέματα».
Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, o υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται σε καθοριστική φάση από τη Δευτέρα. Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup (το γνωτό EuroWorking Group) θα κάνει έναν πρώτο γενικό απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.