ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό είναι το νέο γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη [εικόνες]

26/11/16 • 19:32 | UPD 26/11/16 • 19:44

Τα εγκαίνια του κυβερνητικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επικεφαλής του γραφείου Γενικής Γραμματείας Βορείου Ελλάδος, θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ανάκτησης του παραγωγικού ρυθμού της Βορείου Ελλάδος, λέγοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν να φέρουν σε πέρας ένα «δύσκολο στοίχημα», το οποίο δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας σε όλο της το φάσμα.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο γραφείο

Ϡб��?ݮ粠Գ߰?Ꜩ崡頳�?߯ ? ݭᱮ砫婴ﵱ㟡?�ᶥ߯�? �б����峳᫯ퟪ笠�ܢ⡴6 ͯ嬢? 2016. (EUROKINISSI/POOL Pŭ̐ů͉ʏӠQ͉ԉćө

prothipourgiko-thes2-1300

prothipourgiko-thes5-1300

prothipourgiko-thes4-1300

prothipourgiko-thes6-1300

Ποια είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.

Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, με έμφαση στους πρόσφυγες και γενικότερα σε άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιστημονική συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή το γραφείο θα στελεχωθεί με πολύ μικρό αριθμό συνεργατών, ενώ χαμηλό θα είναι και το κόστος λειτουργίας του. Οι αρμοδιότητες του γραφείου δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη εκτός από νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρύτερες χωρικές αρμοδιότητες. Επιπλέον θα παρακολουθεί και την εξέλιξη του εδώ κυβερνητικού έργου και θα είναι ο σύνδεσμος Μαξίμου-Θεσσαλονίκης-Βόρειας Ελλάδας. Κάτι όπως το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δηλαδή, μόνον που εκεί, δηλαδή στο κεντρικό γραφείο στα αριστερά του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου, κατοικοεδρεύει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Και με θεατρικές σπουδές

Εκτός από πτυχίο στην ψυχολογία, η νέα υπεύθυνη του νεοσύστατου γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, έχει και θεατρικές σπουδές.

Η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, παράλληλα με τις σπουδές της στο ΑΠΘ, έκανε πραγματικότητα και το όνειρό της για το θέατρο. Έτσι φοίτησε στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια μάλιστα των σπουδών της εκεί, το 2011, στο τρίο έτος, έγραψε και πρωταγωνίστησε μαζί με 18 ακόμα συμφοιτήτριες της στην θεατρική παράσταση «Η Κραυγή».

Η παράσταση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Το 2011 η Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με την θεατρική ομάδα της πάντως, κατέκτησαν το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Τσίπρας: Nα βρει ξανά τον παραγωγικό ρυθμό της η Θεσσαλονίκη

Τη συνεργασία των φορέων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στον κοινό σκοπό που είναι η παραγωγή έργου και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και άλλων που χρονίζουν, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

«Είμαστε όλοι συνεργάτες, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, πολιτικές, ιδεολογικές, θεσμικές. Είμαστε συνεργάτες σε ένα κοινό σκοπό. Να προσπαθήσουμε να παράξουμε έργο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά. Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως είναι μια πόλη που εκ των πραγμάτων έχει αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στο επίπεδο των Βαλκανίων, όσο και στην Ευρώπη.Η πόλη μπορεί να στηριχθεί, πέρα από τις φυσικές και οικονομικές της δραστηριότητες, στο ανθρώπινο δυναμικό της που είναι εξίσου σημαντικό και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.