Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση – Μεταφράζει και υπογράφει

26/11/16 • 15:28 | UPD 26/11/16 • 15:32

«Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση. Μεταφράζει και υπογράφει. Απλώς για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, πότε-πότε κάνουν πως αντιστέκονται και πριν εκπνεύσει ο χρόνος υπογράφουν», δηλώνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και προσθέτει: «Πάντως όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες της κρίσης, τα μνημόνια και τα μέτρα θα ανακυκλώνονται. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει τις μικρότερες δαπάνες για τους ανέργους».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου σημείωσε ότι «δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές και τις ίδιες αξίες τελικά. Για κάποιους προέχει η σιγουριά ενός μεγάλου λιμανιού. Κι ας είναι και παλιό».

Σε ερώτηση περί ευθύνης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «την ευθύνη όλοι την είδανε, απλώς το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που τόλμησε να το πει. Οι άλλοι αρέσκονται σε κούφιες πατριωτικές κορώνες. Εμείς, όμως, δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και θα επιμείνουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της Μεγαλονήσου».