Απαντήσεις από τον Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία για το κτήριο στην Κουμουνδούρου

25/11/16 • 16:42 | UPD 25/11/16 • 16:59

Σειρά καίριων ερωτημάτων αναφορικά με το κτήριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις, για το ακίνητο της Κουμουνδούρου δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υπενθυμίζει πως ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου», ενώ ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει, οι δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τους κυρίους Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή:

-Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτήριο;
-Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;
-Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;
-Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;
-Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 – 2016;
-Για την δήλωση του ακινήτου στη Δ.Ο.Υ., ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;
-Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της Ε.Α.Ρ. προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;
-Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;

Νωρίτερα και στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε εξαπολύσει μύδρους κατά της Κουμουνδούρου. «Εσείς δεν ήσασταν του κινήματος δεν πληρώνω, αλλά του κινήματος δεν δηλώνω», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. «Αυτό σημαίνει ότι είστε και λίγο απατεώνες», ανέφερε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ακινήτου, προκαλώντας την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη. «Απατεώνας λέγεται αυτός που συνειδητά πήρε δάνεια που δεν μπορεί να τα εξοφλήσει, ούτε καν να τα ρυθμίσει», ήταν η δήλωσή της.