Μακάριος Λαζαρίδης: Η Ελλάδα Τσίπρα-Καμμένου δε μας αξίζει

25/11/16 • 11:57 | UPD 25/11/16 • 11:57

«Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει. Η αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της χώρας. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Η κοινωνία έχει ματώσει. Όλοι μας έχουμε ματώσει» επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Στο τέλος του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εκλογές. Τότε, η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα. Μεσολάβησε η εξάμηνη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη που κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Αντί του νέου δρόμου που έταξε ο Τσίπρας έχουμε μειώσεις μισθών, συντάξεων και ΕΚΑΣ».

Αναφερόμενος στην πρόταση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Από το Σεπτέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν προτείνει τη Συμφωνία Αλήθειας, έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή. Εκλογές για να φύγει αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα φέρει επενδύσεις και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Εκτίμησε επίσης ότι απαιτείται άλλο μείγμα πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει προκαλέσει ζημιά 86 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία. «Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν συντάξεις και κόπηκε το ΕΚΑΣ. Με την υπερφορολόγηση έχει γονατίσει η μέση ελληνική οικογένεια και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.