Τρίτο «Οχι» στον Άκη για αποφυλάκιση

24/11/16 • 21:30 | UPD 24/11/16 • 21:30

Με οργή υποδέχθηκε το νέο «όχι» του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημά του για αποφυλάκιση ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος «εξερράγη» χθες και εναντίον συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που τον κατηγόρησαν πως μαζί με τη σύζυγό του τους επιτέθηκαν μετά τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης.

«Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!», είπε εκνευρισμένος στους δικαστές ο πρώην υπουργός, ο οποίος διεκδίκησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 20 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ότι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο εντός των φυλακών Κορυδαλλού.
Τα… αίματα είχαν ανάψει με την έναρξη της διαδικασίας, με αφορμή τη διαμαρτυρία της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Ουρανίας Δενδρινού, η οποία ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου για την ίδια και τους συναδέλφους τους υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός και η Βίκυ Σταμάτη τους επιτέθηκαν με το πέρας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Πολιτική αγωγή: Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα!

Υπεράσπιση: Είσαστε στα καλά σας;

Ακης Τσοχατζόπουλος: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!
«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τσοχατζόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά για τα οποία κατηγορείται σήμερα… Εγώ δεν έζησα πολυτελή ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων η λογίστρια του πρώην υπουργού, Φρόσω Λαμπροπούλου, που απολογήθηκε χθες. Τη «σκυτάλη» θα λάβει στην επόμενη συνεδρίαση ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

ΧΡ. ΧΑΤΖ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου