Άριστη η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει καμιά κρίση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

24/11/16 • 18:35 | UPD 24/11/16 • 19:31

«Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θέλοντας να κάνει σαφές, μια για πάντα, τι εννοεί όταν μιλά για αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Συνεπώς, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, «να σταματήσουν – όχι εσείς, εσείς μεταδίδετε το τί ακούτε  κάποιοι, να καλλιεργούν σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει κρίση μεταξύ των σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας».

«Είμαστε» τόνισε, «σε άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, που εκφράζει οπωσδήποτε τις πολιτικές, που διαμορφώνονται μέσα από την ομάδα την κυβερνητική, και ως εκ τούτου θεωρώ αδικαιολόγητες, αυτή ιδιαίτερα την κρίσιμη ώρα, τις εικασίες που εκφράζονται από τον οποιονδήποτε».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Κοτζιά».

Έγκυρη πηγή ανέφερε ότι αυτοί που κατηγορούν στην Κύπρο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είναι μία μειοψηφία. Η ίδια πηγή είπε, ότι φαίνεται πως στην Αθήνα κάποιοι «βρήκαν την ευκαιρία, δια του Κυπριακού, να πλήξουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ και για αυτό διέρρευσε το άτυπο έγγραφο, που απέστειλε σε κυβερνητικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδος».

Το Εθνικό Συμβούλιο εξέτασε την κατάσταση στο Κυπριακό, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Σε «ενδελεχή ενημέρωση» των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για όσα διαδραματίστηκαν στις διαπραγματεύσεις στο Μον Πελεράν της Ελβετίας προέβη ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για όλες τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνει για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε στο Μον Πελεράν και να συνεχιστούν οι συνομιλίες από το σημείο στο οποίο έμειναν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συνεδρίαση έγινε σε «κλίμα σύμπνοιας», ενώ οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ανέπτυξαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και έκαναν εισηγήσεις για το πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, σημείωσε ότι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.