Όσα ειπώθηκαν λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ομπάμα

Όλο το παρασκήνιο της επικοινωνίας Τραμπ-Τσίπρα – Τι είπαν και πότε θα… συναντηθούν

24/11/16 • 10:37 | UPD 24/11/16 • 10:37

Τα συγχαρητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού για την εκλογή του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, εισέπραξε ο Ντόναλντ Τραμπ στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής -ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης- καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος, συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα»

Πριν δύο ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργούς είχε καλέσει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ για να τον συγχαρεί αλλά δεν κατέστη δυνατό να μιλήσουν, με τον Νόνταλντ Τραμπ να υποσχέθηκε ότι θα τον καλέσει ο ίδιος όπερ και εγένετο χθες.

«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα» είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή».

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός» είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, και ο κ. Τραμπ απάντησε πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν «με μεγάλες πλειοψηφίες».

Η συνομιλία έκλεισε, με τον κ. Τραμπ να λέει ότι, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να τα πουν από κοντά».

Copy link
Powered by Social Snap