ΚΚΕ: Το «success story» που επικαλείται ο Πρωθυπουργός είναι για του λίγους

23/11/16 • 19:45 | UPD 23/11/16 • 19:45

Για success story που εξυπηρετεί του λίγους κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση τη Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κομμουνιστικό κόμμα τονίζει επίσης πως προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικε διαχωριστικές γραμμές, τύπου δεξιά-αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Το νέο success story που πλασάρει ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος μάλιστα τα συγχαρητήρια και τις επισκέψεις ηγετών, που στις χώρες τους υλοποιούν ανάλογα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των λίγων και όχι τη βελτίωση της ζωής του λαού. Άλλωστε, προαπαιτούμενο της όποιας ανάκαμψης και της όποιας ρύθμισης του χρέους είναι η γρήγορη υλοποίηση νέων σκληρών για τον λαό μέτρων, όπως αυτά που περιέχονται στη β’ αξιολόγηση και τον προϋπολογισμό «ανάπτυξης» του 2017.

«Η «Ελλάδα που αλλάζει» είναι η Ελλάδα παράδεισος για τους επενδυτές και το κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, τύπου δημοκρατία-ακροδεξιά, για να κρύψει ότι από κοινού αυτές οι δυνάμεις, στην Ευρώπη και τον κόσμο, υπερασπίζονται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, υλοποιώντας πολιτικές σε βάρος των λαών. Προσπαθεί να κρύψει επίσης και ότι ο ακροδεξιός λαϊκισμός βρίσκει έδαφος εγκλωβίζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση που προκαλεί και η πολιτική των λεγόμενων «δημοκρατικών» δυνάμεων, σε συνθήκες που το εργατικό-λαϊκό κίνημα παραμένει σε υποχώρηση».