Κουμουτσάκος: «Αμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις»

23/11/16 • 10:43 | UPD 23/11/16 • 10:44

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων» ζητά στον απόηχο των δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»  [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]  ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας.

Μεταξύ άλλων, ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας και προσθέτει ανύπαρκτα ζητήματα με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν “ζητήματος Τσαμουριάς”», δηλώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ήδη έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων».