Στις 11 η Κ.Ο. της ΝΔ: Με σαφές πολιτικό στίγμα η ομιλία Μητσοτάκη στους Βουλευτές

23/11/16 • 09:59 | UPD 23/11/16 • 09:59

Συνεδριάζει στις 11 ο πρωί η Κοινοβουλελυτική Ομάδα της ΝΔ για πρώτη φορά μετά τον εσωκομματικό «ανασχηματισμό» στον οποίο προέβη ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την επιχειρηματολογία με την οποία υποστηρίζει την αναγκαιότητα για «πολιτική αλλαγή» για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τις νέες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επειδή «είναι δέσμια των αντιθέσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται σφόδρα προβληματισμένος από την πορεία της διαπραγμάτευσης και η εκτίμηση στο προεδρικό επιτελείο είναι πως μπορεί να χαθεί έτσι το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην υπόθεση του χρέους, όσο και στο ζήτημα της ένταξης των ελληνικών τραπεζών στο QE, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα και με δεδομένο πως κατατέθηκε στη Βουλή και ο προϋπολογισμός, ο κ. Μητσοτάκης θα εξαπολύσει τα βέλη του για την υπερφορολόγηση και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και θα αντιτείνει πως απαιτείται αλλαγή του οικονομικού μίγματος, με συνδυασμό εμπροσθοβαρών μεταρρυθμίσεων και σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει κινητοποίηση από τους βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της ΝΔ προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς την «ξεχασμένη κοινωνία», προς τους πολίτες δηλαδή που είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης και ρέπουν προς αντισυστημικές πολιτικές επιλογές, με τιμωρητική διάθεση. Αντ’ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης ευαγγελίζεται ένα θετικό αφήγημα και λεέι πως η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει τις λεπτομέρειές του στους πολίτες, προκειμένου να πυκνώσουν τις τάξεις της και να την καταστήσουν πλειοψηφική πολιτική δύναμη, δίνοντάς της παράλληλα ισχυρή πολιτική εντολή.