«Αδιάβαστος» ο Τζανακόπουλος στο θέμα των εμπρηστικών δηλώσεων Ερντογάν

22/11/16 • 22:23 | UPD 22/11/16 • 22:23

Σε «γκάφα» υπέπεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ως γνωστόν, νωρίτερα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε συνέδριο για την ασφάλεια στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι «ιερό κείμενο», ούτε «ιερό βιβλίο» που δεν μπορεί να τεθεί σε συζήτηση, προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο», σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όμως απαντώντας κ. Τζανακόπουλος φάνηκε να είναι αδιάβαστος πάνω στο θέμα, αφού απάντησε ότι δεν πρόκειται για δήλωση του Τούρκου προέδρου αλλά για «ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα».

«Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την προκλητική του, έτσι, διάθεση στη χώρα μας και έβαλε στην πραγματικότητα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης;» ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του Τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτή την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ο, τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάννης, είναι γνωστή», ήταν η αντίδραση του κ. Τζανακόπουλου.