Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για την «επόμενη μέρα»

22/11/16 • 22:14 | UPD 22/11/16 • 22:14

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε αν υπάρχει προοπτική συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 4 Δεκεμβρίου, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει.

«Δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία και όπως καταλαβαίνετε, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, θα δούμε ποια θα είναι ακριβώς τα επόμενα βήματα. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, θεωρούμε ότι υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα αυτό» απάντησε και πρόσθεσε πως «με προσεκτικά βήματα θα προχωρήσουμε, καθώς, το θέμα του Κυπριακού είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς».

Οπως είπε πάντως στην πρόσφατη συνομιλία που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο, «συνομίλησαν για αρκετή ώρα και εκφράστηκε από την πλευρά του Έλληνα Πρωθυπουργού η θέληση για μια διμερή συνάντηση, έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση σε ό,τι αφορά το ανοιχτό θέμα των εγγυήσεων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε παράλληλα την απογοήτευση της κυβέρνησης για την χθεσινοβραδινή εξέλιξη στις διαβουλεύσεις στην Ελβετία. «Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία και διαρκή συντονισμό με την Κυπριακή Κυβέρνηση για τα επόμενη βήματα και δηλώνουμε την σταθερή προσήλωση μας στις συνομιλίες, ώστε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Copy link
Powered by Social Snap