Ένταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

22/11/16 • 12:30 | UPD 22/11/16 • 12:30

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικρίνουν με δριμύτητα την κυβέρνηση για την επείγουσα διαδικασία συζήτησης του και την κυβέρνηση να επικαλείται τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις «ειδικές συνθήκες που υπαγορεύουν» την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ως επείγον.

Τόσο η ΝΔ, όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι ενώ η κυβέρνηση έδωσε πέντε μήνες για να γίνει διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, τώρα ζητά να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε δύο μέρες με την διαδικασία του επείγοντος.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να προχωρήσει η συζήτηση με τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, με την Όλγα Γεροβασίλη να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως «τομή» που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.