Η Νέα Δημοκρατία προωθεί την κάρτα μέλους για την τόνωση των οικονομικών της [βίντεο]

21/11/16 • 17:16 | UPD 21/11/16 • 17:16

Το λανσάρισμα της κάρτας μέλους αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία. Τα μέλη του κόμματου θα μπορούν να την παραγγέλνουν μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση my.nd.gr, με απώτερο σκοπό την τόνωση των οικονομικών του κόμματος.

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία η κάρτα μέλους προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

1. Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες
2. Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα
3. Δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα μέλη της
4. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της
5. Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της

Το κόστος συνδρομής για ένα χρόνο είναι 12 ευρώ. Για δύο έτη, η Κάρτα Μέλους κοστίζει 22 ευρώ ενώ για τρία έτη το αντίτιμο είναι 30 ευρώ.

Από τη ΝΔ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετά βήματα για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του κόμματος, όπως η μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 70%, η καμπάνια ‘πολλά από λίγους», η εφαρμογή αρχών διαφάνειας στα κομματικά οικονομικά και η διάταξη περί απαγόρευσης νέου τραπεζικού δανεισμού στο νέο καταστατικό του κόμματος.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ επίσης περιγράφονται τρία βήματα για τον ισοσκελισμό των γαλάζιων προϋπολογισμών. Οι ετήσιες δαπάνες της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 8.200.000 ευρώ. Στόχος είναι εντός τριετίας να μειωθούν κατά 70% στα 2.500.00 ευρώ ετησίως. «Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ», λένε από τη ΝΔ. «Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία», προσθέτουν και καταλήγουν πως «το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα nd.gr/donate επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία».