ΤΕΕ κατά υπουργείου Υποδομών: Μας προσβάλουν και μας υποτιμούν

18/11/16 • 18:12 | UPD 18/11/16 • 18:12

Για προσβολή και υποτίμηση των μηχανικών της χώρας έκανε λόγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών που συζητείται στη Βουλή, με το οποίο «ανοίγει» το επάγγελμα.

Ο κ. Στασινός τόνισε πως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο τους μηχανικούς που «στηρίζουν σχεδόν έναν αιώνα τη χώρα με τη δουλειά τους», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να κληθεί το ΤΕΕ στη Βουλή προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για το νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η δήλωση

«Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης εξακολουθεί να υποβαθμίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Παρά το ότι θήτευσε στη θέση του Προέδρου του, υποτιμά τους μηχανικούς της χώρας.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι διπλωματούχοι μηχανικοί δεν είναι απλές «λοιπές διατάξεις» σε ένα νομοσχέδιο. Το ΤΕΕ έχει ιστορία σχεδόν ενός αιώνα στη χώρα και οι μηχανικοί στηρίζουν με τη δουλειά τους την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Μας άξιζε και μας αξίζει ένα νομοσχέδιο ειδικό για τον τεχνικό κόσμο της χώρας. Η ενσωμάτωση διατάξεων για το ΤΕΕ και τους μηχανικούς σε ένα νομοσχέδιο για τα πρατήρια καυσίμων μας προσβάλει και μας υποτιμά.

Είναι απορίας άξιον γιατί ο Υπουργός Υποδομών επέλεξε να φέρει τελευταία στιγμή αυτές τις διατάξεις στη Βουλή, με τη διαδικασία του «επείγοντος» και με το άγχος των «προαπαιτούμενων» της 2ης αξιολόγησης, όταν έχει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, πριν δύο χρόνια περίπου, το θέμα στο γραφείο του και παρουσίασε στην κυβέρνηση σχέδιο των ρυθμίσεων από την αρχή της χρονιάς.

Ίσως τελικά να πρέπει να γίνονται «κάθε Κυριακή εκλογές» στο ΤΕΕ, μπας και φιλοτιμηθούν να φέρουν και τις άλλες ρυθμίσεις που καθυστερούν και έχει ανάγκη ο τεχνικός κόσμος και η ελληνική οικονομία.

Ελπίζω τουλάχιστον η Βουλή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσει το ΤΕΕ να εκφράσει την άποψή του για ένα νομοσχέδιο που αφορά το ίδιο και περισσότερους από 100.000 μηχανικούς της χώρας».

Copy link
Powered by Social Snap