Σταθερή αλλά σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Θάνου Πλεύρη

18/11/16 • 12:01 | UPD 18/11/16 • 12:01

Στην ίδια κρίσιμη κατάσταση, υποστηριζόμενος μηχανικά, εξακολουθεί να βρίσκεται στη ΜΕΘ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο Θανάσης Πλεύρης.

Παρ’ όλο που η κατάστασή του είναι ιδιαίτερη κρίσιμη, σύμφωνα με τα δύο ιατρικά ανακοινωθέντα που έχουν εκδοθεί από τη Δευτέρα, υπάρχει ένα θετικό στοιχείο, το γεγονός ότι μένει σταθερός και δεν επιδεινώνεται η υγεία του.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η ηλικία του (39 ετών) και η καλή υγεία του αποτελούν τα «όπλα» του στη μάχη που δίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε υποβληθεί σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα, όμως η έκβασή τους δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η πρώτη αγγειοχειρουργική επέμβαση έγινε σε ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας και φέρεται να ακολούθησε άλλη επέμβαση σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η… πορεία του μικροβίου που οδήγησε στη σήψη, ο χρόνος δηλαδή και ο χώρος που το μικρόβιο εισέβαλε στον οργανισμό του ασθενούς, υπεύθυνο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκοκκος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο και δυνατό μικρόβιο, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. Η κλινική, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κ. Πλεύρης εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση.

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

mgeorganta@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου