Εσωκομματικός… ανασχηματισμός στην ΝΔ για πιο δυνατό «man to man»

18/11/16 • 08:41 | UPD 18/11/16 • 08:51

Σε στοχευμένες αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών και των στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι βελτιωτικές κινήσεις θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, με την επιστροφή του προέδρου της Ν.Δ. σήμερα από το Αγιον Ορος και θα έχουν διπλό στόχο: τη δυναμική και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου.

Οι μεταβολές στον κομματικό μηχανισμό έρχονται λίγο πριν ο κ. Μητσοτάκης κλείσει ένα χρόνο στην ηγεσία της Ν.Δ. και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόθεσή του είναι να αξιοποιήσει όλο το στελεχιακό δυναμικό και να δώσει ευκαιρίες σε όσο το δυνατό περισσότερους, ανεξάρτητα αν τον είχαν στηρίξει ή όχι στην εσωκομματική διαδικασία.

Ενα δομικό στοιχείο του νέου σχήματος που θα ανακοινωθεί, είναι τα νέα στελέχη που θα αναλάβουν τους τομείς και τις κοινοβουλευτικές θέσεις, να ασκούν αντιπολίτευση με τη μέθοδο «ένας προς ένας» στους υπουργούς της κυβέρνησης. Τις τελευταίες ημέρες πάντως πληροφορίες ήθελαν τον μέχρι σήμερα συντονιστή για το Μεταναστευτικό Βασίλη Κικίλια να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έχει θητεύσει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο πόστο και θα ήθελε να αξιοποιηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στο επίκεντρο της γαλάζιας στρατηγικής θα παραμείνει το θέμα της οικονομίας, με τον κ. Μητσοτάκη να ρίχνει βάρος στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες από την οδό Πειραιώς εξαπολύθηκε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση σχετικά με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την επίδοση του 3ου τριμήνου του 2016.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την αποκλειστική ευθύνη που η οικονομία, μετά τη μικρή ανάκαμψη του 2014, επέστρεψε στην ύφεση. Και όμως, σήμερα πανηγυρίζει», ανέφερε ο συντονιστής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπενθύμισε ότι το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου του 2016, ως απόλυτος αριθμός, συγκρίνεται με τη χειρότερη επίδοση της χώρας (3ο τρίμηνο του 2015) από το 1999, λόγω των capital controls που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ είναι χαμηλότερο από αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

«Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον πρώτο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο ισόγειο. Εχει τεράστιες ευθύνες για αυτά τα δυο χαμένα χρόνια για τη χώρα. Χρόνια κατά τα οποία οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή μετανάστευσαν, το κράτος διεύρυνε την εσωτερική στάση πληρωμών, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συρρικνώθηκε», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα συνεχίζεται και το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας με αγρότες και κτηνοτρόφους» αυτή την εβδομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στις δράσεις του οδοιπορικού τις οποίες συντονίζει ο γραμματέας ΠΕ Λευτέρης Αυγενάκης θα συμμετέχουν στελέχη του κόμματος και κλιμάκια σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και στους 5 νομούς της Περιφέρειας από το Σάββατο 19 έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του οδοιπορικού έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους γεωργικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

gefthymiou@etypos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου