Οι λόγοι που δεν πήγε φέτος ο Τσίπρας στο Πολυτεχνείο

17/11/16 • 20:59 | UPD 17/11/16 • 20:59

Μετά από χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν «παρών» φέτος στο Πολυτεχνείο. Κάθε χρόνο μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε στεφάνι και πέρυσι μάλιστα το έκανε ως πρωθυπουργός. 

Για να τιμήσει την επέτειο φέτος επέλεξε μια ομιλία στη Βουλή για πρώτη φορά απέφυγε να μεταβεί στο Πολυτεχνείο, για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν επισήμως, αλλά μπορεί εύκολα κανείς να εικάσει.

Τον πρώτο, τον επικαλέστηκε στην τελετή της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν άντεχε πολιτικά να πάει στο Πολυτεχνείο, όταν πριν από 24 ώρες αντάλλασσε φιλοφρονήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που κάποτε κατήγγειλε.

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε φέτος στο Πολυτεχνείο κι ήρθε στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης φορά, υποτίθεται, Αριστεράς, να χειροκροτεί μαζί με τους Γλύξμπρουργκ τις αναφορές Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη Δημοκρατία, αυτών των δυνάμεων δηλαδή, που στήριξαν τη χούντα στην Ελλάδα, που στηρίζουν και σήμερα πολέμους και επεμβάσεις σε όλο το κόσμο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες και πιθανόν να είναι λόγπι ασφαλείας.
Πέρυσι που είχε καταθέσει στεφάνι για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, η Αστυνομία του είχε συστήσει να το κάνει νωρίς, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων από τους γνωστούς ταραξίες της πλατείας Εξαρχείων.

Ο πρωθυπουργός πήγε να καταθέσει το στεφάνι του στις εννιά το πρωί. Αλλά επειδή η είδηση είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας σχεδόν φυγαδεύτηκε από τον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να κάνει δηλώσεις, επειδή είχαν ήδη καταφθάσει διαδηλωτές που τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο κίνδυνος επεισοδίων, ήταν ίσως ο πραγματικός λόγος που ο πρωθυπουργός αποφάσισε φέτος να μην μεταβεί στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι, αρκούμενος στην ομιλία του που πραγματοποίησε στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.