Kατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό του.
Συγκεκριμένα σημείωσε πως πρέπει να αποφεύγονται οι χειραψίες κάτι που ο ίδιος και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκαναν πράξη: «Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη… Καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν τη συμμερίζονται οι πολίτες. Προσωπική υγιεινή… αποφεύγουμε μέχρι και τις χειραψίες, το κάναμε πράξη με την Καγκελάριο, μην νομίζετε ότι είμαστε τσακωμένοι αν δείτε τα σχετικά πλάνα, αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της υγιεινής»
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

![Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε την συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/mitsotakis-500-5.jpg)



















