Κουτσούμπας: Πρόκληση η επίσκεψη Ομπάμα

15/11/16 • 19:16 | UPD 20/11/16 • 23:31

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ομόνοια, παρευρισκόμενος στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Ο Δημήτρης Κουστούμπας τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι καλοδεχούμενος, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για το ότι «προσπάθησε να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενός ιμπεριαλιστικού κράτους, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό. Ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, που προκαλεί επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από την Ουκρανία μέχρι την Ανατ. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών, που ταλαιπωρούν και ξεριζώνουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους, ταλαιπωρώντας τους ίδιους, ταλαιπωρώντας τον ελληνικό λαό, τα νησιά του Αιγαίου.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση και για το παρελθόν των ΗΠΑ και για το πρόσφατο παρόν, αλλά και για το σήμερα, με όλα αυτά που κάνει, το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σύνολο του ελληνικού λαού και οι φιλειρηνικές δυνάμεις αντιτάσσουν ένα βροντερό όχι, απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, τις λυκοσυμμαχίες τους και τους πολέμους τους. Είναι απαράδεκτο, καταγγέλλουμε – και από αυτό το βήμα – την κυβέρνηση της πρώτης φοράς, υποτίθεται, αριστεράς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σήμερα στην Αθήνα. Απαντάμε αγωνιστικά, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε στις επάλξεις, συγκεντρωνόμαστε, διαδηλώνουμε, γιατί ακριβώς δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δε δίνουμε ούτε τη γη ούτε και νερό στους φονιάδες των λαών».