Ομπάμα σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και σύμμαχος μας

15/11/16 • 13:53 | UPD 15/11/16 • 13:58

Ομπάμα: Όσον αφορά την τρομοκρατία, εκτιμούμε ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο. Εκτιμούμε τη συνεργασία και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι το θέμα του ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της πολιτικής κατά τη μετάβαση στη νέα εκλεγμένη ηγεσία.

Ομπάμα: Το θέμα των προσφύγων είναι θέμα όλων μας. Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες για τη διαχείριση του προβλήματος.

Ομπάμα: Η Ε.Ε. είναι κάτι καλό για όλο τον κόσμο. Ένα από τα μηνύματά μου είναι να ενθαρρύνω την ανάπτυξη και την ανάγκη να δίνεται ευκαιρία στους νέους και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες όπως στον υπόλοιπο κόσμο.

Ομπάμα: Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ο λαός έχει υπομείνει αρκετά. Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος και θα συνεργαστούμε για να συνεχίσει αυτή η πορεία. Υπάρχει δρόμος ακόμα να γίνει.

Ομπάμα: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Η ομογένεια είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτή την επίσκεψή μου. Αυτό θα είναι το τελευταίο επίσημο ταξίδι μου και βρίσκω ότι είναι σημαντικό να επισκέπτομαι τη χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία και οι ιδέες που γαλούχισαν τις ΗΠΑ.

Copy link
Powered by Social Snap