Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση, να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Ορθοδοξίας-Πολιτείας

13/11/16 • 13:06 | UPD 13/11/16 • 13:07

O Νίκος Φίλης ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας, επανέλαβε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν τα σχολεία με δασκάλους και καθηγητές παντού.

«Διαφωνώ κάθετα όμως, ιδεολογικά, στις σχέσεις του με την εκκλησία. Προσπάθησα να του το περάσω αυτό και να »εξηγηθούμε». Είναι σεβαστές οι δικές του απόψεις, αλλά προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Δεν απομακρύνθηκε, του έγιναν προτάσεις για άλλο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Δεν έπαιξα ρόλο στην απομάκρυνσή του», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι έκανε τις προτάσεις του για τον ανασχηματισμό και «άφησα τον πρωθυπουργό να αποφασίσει γιατί αυτός έχει την ευθύνη».

Εκλογές και νέες περικοπές

Το 2019 στις εκλογές δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις για μισθούς και συντάξεις είπε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Το θέμα, όπως είπε ο ίδιος, είναι να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση για να προχωρήσουμε σε επενδύσεις.

«Παρεξήγηση με την Χρυσοβελώνη»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, η οποία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, επειδή δεν ενημερώθηκε για αυτό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Κακώς πικράθηκε. Συνεννοήθηκα με τον κ. Τσίπρα όταν ήμουν στην Τζακάρτα και μπήκα στο αεροπλάνο για πτήση 9 ωρών. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε με τον πρωθυπουργό για να μάθω τις τελικές αποφάσεις του, ούτε να ενημερώσω την κ. Χρυσοβελώνη», είπε ο υπουργός Αμυνας.

«Ηταν εξαιρετική υπουργός, βοήθησε τους ΑΝΕΛ, δεν είχα κανένα παράπονο», πρόσθεσε μιλώντας για την κ. Χρυσοβελώνη. «Υπήρχαν προτεραιότητες, να γίνουν αλλαγές με νέα πρόσωπα», συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε «Ημουν εκλεγμένος χωρίς να πάρω θέσω ούτε υφυπουργού έως το 2007. περίμενα 14 χρόνια, χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος του είναι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να έχουν αναλάβει μία θέση στην κυβέρνηση έως το τέλος της τετραετίας, για να αποδείξουν το έργο τους όπως είπε.

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ξενοδοχείο διανυκτερεύσεων», σχολίασε τέλος ο πρόεδρος του κόμματος σε ερώτηση για τον Νίκο Νικολόπουλο.