Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ομπάμα: Oι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα

13/11/16 • 09:13 | UPD 13/11/16 • 09:13

Να δοθεί ελπίδα στους Έλληνες μέσω της ελάφρυνσης του χρέους ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λίγο πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και να δοθεί βιώσιμη λύση από τους πιστωτές στην κοινωνία.

Βλέπει μάλιστα την επίσκεψή του στη χώρα μας ως μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη στήριξη των ΗΠΑ σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα και βάζουν τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.

Άλλωστε, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Ομπάμα, ο ίδιος αναμένεται να στείλει διπλό μήνυμα από την Αθήνα και συγκεκριμένα αυτό της αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, αλλά και μήνυμα για ελάφρυνση του χρέους.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο Μπαράκ Ομπάμα επαινεί τους Έλληνες για τη συγκινητική προσφορά τους, όπως λέει, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικές οικονομικές δυσκολίες. «Ολιγάριθμες χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ου μεταναστευτικού μόνες τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, αναφέρεται στο Κυπριακό τονίζοντας ότι οι προοπτικές επίλυσής του είναι καλύτερες από ποτέ.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σε κατάσταση ασφυξίας θα βρίσκεται η πρωτεύουσα από τη Δευτέρα, εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη Ομπάμα, που θα μετατρέψουν την πόλη σε φρούριο.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή, ενώ ο σχεδιασμός της αστυνομίας και των αρχών εμπλουτίζεται και από αέρος.

Τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν για την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα. Οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ερευνούν τους χώρους, που θα επισκεφθεί.

Ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, θα λάβουν θέσεις στα γύρω κτίρια, ενώ αναμένεται να απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις.

Ο Ομπάμα αναμένεται να φθάσει νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του και τον πρωθυπουργό, θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο.

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη ομιλία του, με πιθανότερο χώρο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Copy link
Powered by Social Snap