Μετά από ενημέρωση του Λευκού Οίκου

O Ομπάμα έρχεται με μήνυμα στήριξης της Ελλάδος και ελάφρυνσης του χρέους

11/11/16 • 20:50 | UPD 11/11/16 • 21:27

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού θα ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα στείλει ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, κατά δήλωση του εκπροσώπου του.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης και έχει ασχοληθεί προσωπικά καθ ‘όλη την διάρκεια της θητείας του με το ελληνικό ζήτημα υπογράμμισαν αμερικανικοί κυβερνητικοί κύκλοι.

«Ο Πρόεδρος θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στην νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, αναφερόμενος στην επερχόμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο κ. Ρόουντς ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλεία που χρειάζεται να γίνει, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση συμφωνεί με το ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Επιπλέον, ο κ. Ρόουντς αποκάλυψε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, καθώς ως ακαδημαϊκός είναι λάτρης της ελληνικής ιστορίας και πιστεύει στην βαθιά φιλία και συνεργασία των δύο χώρων, στις κοινές απόψεις για την οικονομική σταθερότητα, αλλά και την συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται να αφιχθεί την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα, οπού θα μεταβεί άμεσα στο Προεδρικό Μέγαρο και στην συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα παραβρεθεί στο επίσημο δείπνο που οργανώνει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Παρθενώνα όπου μετά θα δώσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Τέλος, ο κ. Ρόυντς επεσήμανε πως η ομιλία του προέδρου θα εστιάσει στις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και γενικότερα στις νέες οικονομικές προκλήσεις που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση σε διεθνές επίπεδο και τις πολιτικές επιπτώσεις που αυτές έχουν