Το Μαξίμου διαψεύδει ότι μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον Παππά

11/11/16 • 17:10 | UPD 11/11/16 • 17:13

Με ανακοίνωσή του το Μαξίμου κάνει λόγο για συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων και όχι υπαγωγή της Αρχής στις δικές του αρμοδιότητες.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής περνούν αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Μαξίμου «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016. Αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού καταλήγει: «Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Copy link
Powered by Social Snap