Πέφτουν οι τόνοι για την απομάκρυνση Φίλη από την κυβέρνηση

08/11/16 • 23:10 | UPD 08/11/16 • 23:10

Μετά την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας στην κυβέρνηση προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

Κατά τη σημερινή τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και παρά την ένταση και τα παράπονα του τέως, πλέον, υπουργού Παιδείας κατά την παράδοση-παραλαβή, πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στον ανασχηματισμό ή στην επιλογή του πρωθυπουργού να αφαιρέσει το χαρτοφυλάκιο του Παιδείας από τον κ. Φίλη.

Τους τόνους έριξε και ο ίδιος ο κ. Φίλης, ο οποίος, βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «όλα καλά» και συνέχισε: «είπαμε για το χρέος, τα γνωστά». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους «για τα δικά σας είπατε;», απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει δικό μας θέμα».

Στελέχη της Κουμουνδούρου, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν ότι τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξης:

– Η αξιολόγηση και οι τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση – Το θέμα του χρέους σε συνάρτηση και με την επίσκεψη Ομπάμα και τον αντίκτυπο που έχει αυτή.

– Οι εξελίξεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά: «Εξαντλούμε κάθε περιθώριο συναίνεσης».

Τόνιζαν μάλιστα ότι υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα και έχει διαμορφωθεί ένα έδαφος συναίνεσης από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου

Στόχος, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ την Πέμπτη και… «από εκεί και πέρα βλέπουμε».