Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον

08/11/16 • 22:22 | UPD 08/11/16 • 22:22

Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καλέσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το ΣτΕ.

«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον όπως έχουν κάνει ήδη κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο κ. Παππάς

Όχι νομοθέτηση πριν την εξάντληση των συναινέσεων για το ΕΣΡ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου -γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

«Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».