Τζανακόπουλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Άκρως επικίνδυνο το σχέδιο της Ν.Δ.

08/11/16 • 12:53 | UPD 08/11/16 • 12:53

«Άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το σχέδιο της Ν.Δ. κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Στόχος της, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, καθώς το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

«Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα ραδιοτηλεοπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία».

Επίσης, μίλησε για τη «διαρκή της προσπάθεια» να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεσμευόμενη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και με διάθεση συναίνεσης.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχει λόγος «να είμαστε αισιόδοξοι», καθώς είναι «κοινός τόπος ότι η διευθέτηση του χρέους είναι προτεραιότητα για την Ευρωζώνη».