Η Ν.Δ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

«Τι φοβούνται στο Μαξίμου και δεν απαντούν για Παππά-Αρτεμίου!»

08/11/16 • 08:24 | UPD 08/11/16 • 08:25

Στη μάχη της Κρήτης μπαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επικοινωνήσει στους πολίτες της τη Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στόχος του προέδρου της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του, που θα διαρκέσει δύο ημέρες, είναι να στείλει ένα μήνυμα πολιτικής κυριαρχίας σε ένα νησί που, παραδοσιακά, αποτελεί κάστρο της Κεντροαριστεράς, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με το μένος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση.

Από την οδό Πειραιώς και με αφορμή τη χθεσινή παράδοση-παραλαβή των υπουργείων επεσήμαιναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πρώτον, προχώρησε σε μια ανακύκλωση με φθαρμένα πρόσωπα, αλλά και με νεότερα, εξίσου αναξιόπιστα και ιδεοληπτικά, και, δεύτερον, απέτυχε να κάνει πράξη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που προέρχονται από την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Το βεβαρυμμένο πολιτικό παρελθόν των προσώπων της νέας κυβέρνησης κάνει εύκολη τη στοχοποίησή τους από τη Ν.Δ., από όπου προσβλέπουν στην αποδόμηση εντέλει του ίδιου του κ. Τσίπρα που τους επέλεξε και τους τοποθέτησε. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη μιλούσε στον «Ελεύθερο Τύπο» για «μια επικίνδυνη παρέα νομής της εξουσίας, χωρίς ιδέες, αξίες και πεποιθήσεις. Μια κυβέρνηση ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μακριά από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Δ. Ευθυμίου

gefthymiou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου