Παράπονα και από Σκουρλέτη, πέντε μέτωπα για Μουζάλα

Απίστευτο: Υπουργείο Μετανάστευσης χωρίς υπαλλήλους, αρμοδιότητες και χρήμα

08/11/16 • 07:46 | UPD 08/11/16 • 07:46

Ηταν «στραβό το κλήμα» στο υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα στο χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήρθε η… αναβάθμιση και κινδυνεύει να το αφήσει κούτσουρο, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας κινδυνεύει με οριστική κατάρρευση.

Μπορεί η χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στο κτίριο της Πλατείας Κλαυθμώνος να κυριαρχήθηκε από τον μακρόσυρτο κατάλογο των συγχαρητηρίων που έδινε ο αποχωρώνυπουργείο Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΠαναγιώτης Κουρουμπλής στην ομάδα του και τους επαίνους για «την καλή προίκα» των οκτώ έτοιμων νομοσχεδίων που αφήνει στο διάδοχό του, αλλά μια αίσθηση πίκρας παρέμενε διάχυτη στην πολιτική ηγεσία, παράλληλα με μια ατμόσφαιρα ανησυχίας στο χώρο των υπαλλήλων.

Ο έως πρότινος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, καθώς η αναβάθμισή του σε υπουργό νεοσύστατου υπουργείου έχει ήδη φουντώσει τις φωτιές στο φλεγόμενο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Σε ένα βαθμό, οι μέρες θυμίζουν την πρώτη περίοδο της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, όταν το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέλαβε η Τασία Χριστοδουλοπούλου που χρειάστηκε δύο μήνες για να αποκτήσει δικαίωμα υπογραφής και τέσσερις για να τοποθετήσει γενικό γραμματέα. Η ειρωνεία είναι ότι εκείνος ο γραμματέας είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος πρόσφατα υπέβαλε για τρίτη φορά την παραίτησή του, δηλώνοντας τη διαφωνία του με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Τα ανοικτά μέτωπα περιγράφονται ως εξής:

1. Απροθυμία υπαλλήλων: Για να λειτουργήσει το νέο αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής χρειάζεται υπαλλήλους, οργανωμένους σε υπηρεσίες. Ομως, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών αρνούνται, στην πλειονότητά τους, να μεταταχθούν στο νέο υπουργείο, καθώς δεν ξέρουν πού θα βρεθούν εάν κάποια μελλοντική κυβέρνηση το καταργήσει.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

arishat@e-typos.comv

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου