Χρυσοβελώνη: Ο Καμμένος με έκοψε από το κυβερνητικό σχήμα

07/11/16 • 21:27 | UPD 07/11/16 • 21:27

H πρώην, πλέον, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατονόμασε ως υπαίτιο τον Πάνο Καμμένο για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Ένα, 102,5 στο Βόλο, η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε πως η αντικατάστασή της ήταν επιθυμία του προέδρου των ΑΝΕΛ και όχι πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Αυτή τη στιγμή η σχέση μου μαζί του βρίσκεται υπό αναθεώρηση», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια επιστροφής της στη ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν εξετάζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, απογοητευμένη από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την αντικατάστασή της από τον Πάνο Καμμένο και το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ.

«Δεν ήταν απαίτηση του Πρωθυπουργού. Προφανώς ζητήθηκε η άποψη του κυβερνητικού εταίρου, του κ. Καμμένου. Ακούστηκε ότι έπρεπε να γίνει ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά δεν ξέρω αν αυτό σηματοδοτείται με την έξοδο του νεότερου χρονικά μέλους της Κυβέρνησης… Ήταν επιθυμία των ΑΝ.ΕΛ., ενδεχομένως ο κ. Καμμένος, να ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες», τόνισε και πρόσθεσε πως «με πείραξε πιο πολύ ότι το έμαθα από την τηλεόραση. Να είστε σίγουρος ότι εγώ θα είχα συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι συμβιβασμένη με την ιδέα και ότι κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά μου. Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι δεν είχα καμία ενημέρωση. Και … αυτό, δε το ζητάς, το απαιτείς. Ειδικά από ένα φίλο, πολύ περισσότερο που η σύνδεσή μας ήταν και σε οικογενειακό επίπεδο».

Η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία σύγκρουση. Η τελευταία μας άψογη συνεργασία, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, που μιλήσαμε με αφορμή τη διαρροή κάποιων προεδρικών διαταγμάτων, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Τού τηλεφώνησα και ρώτησα τι ισχύει, μου απάντησε μην ανησυχείς, δεν αλλάζει τίποτα».

Απαντώντας στις φήμες περί επιστροφής της στη Νέα Δημοκρατία είπε πως «δεν είμαι πολιτικός γυρολόγος. Οι λόγοι που με ανάγκασαν να φύγω από τη Ν.Δ. που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή που όλοι ξέραμε, εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι πολύ νωρίς για να πάρω αποφάσεις, βρίσκομαι σε στάση αναμονής και ανασυγκρότησης, γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Ο χρόνος λειτουργεί θετικά, όλα τα ωραία, όπως και τα άσχημα κρατούν λίγες ημέρες».