Γαβρόγλου: Καμία αλλαγή στα θρησκευτικά, να καταργηθούν οι Πανελλήνιες

07/11/16 • 11:18 | UPD 07/11/16 • 11:59

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, τον Σεπτέμβριο του 2017 να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές… Εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο νέος υπουργός τόνισε πως είναι τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του Νίκο Φίλη, ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Οσον αφορά τη σχέση του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας, ο Κώστας Γαβρόγλου, εξηγώντας τις δηλώσεις τους πως πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι με την συμβολή των ΜΜΕ αλλά και και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

«Οταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε… Εχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα», δήλωσε.