«Περήφανος» δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας για τις επενδύσεις που προώθησε η κυβέρνηση

04/11/16 • 18:07 | UPD 04/11/16 • 18:07

Περηφάνια εξέφρασε από το βήμα του EU- Arab Summit ο γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας για μια σειρά από επενδύσεις, τις οποίες έχει προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι τις ίδιες ενέργειες είχε αντιστρευτεί ως αντιπολίτευση στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως είναι υπερήφανος για το γεγονός πως υλοποιήθηκαν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις του λιμανιού του Πειραιά προς την Cosco και της Fraport με τα 14 αεροδρόμια καθώς και η επένδυση στο Ελληνικό, αποσκοπώντας να δείξει στον αραβικό επιχειρηματικό κόσμο πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανοικτή σε συνεργασίες.

Παράλληλα, ο εξάδελφος του πρωθυπουργού άδειασε όσους εσωκομματικά αντιδρούν ακόμα ως προς την αναγκαιότητα αυτών των επενδυτικών προσπαθειών.

Ενδιαφέρον πάντως είχε το γεγονός πως -από κάτω- την ώρα που ο γενικός γραμματέας πραγματοποιούσε την ομιλία αυτή με την οποία και ουσιαστικά παραδεχόταν τη στροφή ως προς αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευτικά έλεγε, καθόταν ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από το κυβερνών σήμερα κόμμα όταν προώθησε όλες αυτές τις επενδύσεις.