«Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί», φώναζαν Λαφαζάνης και Μακρή στον Φούχτελ [βίντεο]

04/11/16 • 13:17 | UPD 04/11/16 • 13:17

Οπαδοί της ΛΑΕ μαζί με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Ραχήλ Μακρή, Κώστα ‘Ησυχο, Στάθη Λεουτσάκο και Θανάση Πετράκο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Ναύπλιο πριν από την έναρξη των εργασιών της 6ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας.

Με συνθήματα, όπως «αέρα-αέρα, να φύγει η χολέρα», «Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί», και πανό: «Απέλαση στους οικονομικούς δολοφόνους», «Έξω ο Φούχτελ από το Ναύπλιο»  έκαναν έντονη την παρουσία τους αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον χώρο που γίνονταν η εκδήλωση.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για προσβολή του τοπικού βουλευτικού κόσμου από την συγκεκριμένη συνάντηση: «Εδώ δεν μιλάμε για ελληνογερμανική συνεργασία. Εδώ είναι η αποικιοποίηση της Ελλάδας από τη Γερμανία. Εδώ μιλάμε ότι ο Γερμανός θέλει να φτωχοποιήσει την Ελλάδα, να την ληστέψει. Δεν θέλουμε μνημόνια. Δεν θέλουμε την Ελλάδα ”μπανανία”». Να σταματήσει εδώ αυτή η Συνέλευση», κατέληξε.

Στο χώρο της εκδήλωσης (στο) παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός και Επιτετραμένος της Καγκελαρίου για την Εληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Copy link
Powered by Social Snap