Κατρούγκαλος: Εχουν δίκιο οι συνταξιούχοι, τα μέτρα που έφερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

04/11/16 • 13:04 | UPD 04/11/16 • 13:04

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο επερώτησης για το ασφαλιστικό παραδέχθηκε ότι «oι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται… Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει».

«Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή» είπε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας αλλά ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Στην συνέχεια επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Απευθυνόμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση είπε: «Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης» και πρόσθεσε: «Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο».