Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Από αύριο ο ανασχηματισμός – Ποια η «τύχη» Παππά-Σκουρλέτη

03/11/16 • 20:32 | UPD 03/11/16 • 22:13

Λίγες ώρες φαίνεται πως έχουν μείνει μέχρι την έναρξη του ανασχηματισμού, την οποία θα σημάνει ο Αλέξης Τσίπρας για το κυβερνητικό επιτελείο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το EleftherosTypos.gr, Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήδη από την Πέμπτη είχε ξεκινήσει τις επαφές με νυν υπουργούς αλλά και πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν κάποιο χαρτοφυλάκιο μετά τον ανασχηματισμό. Τα δημοσιογραφικά φώτα έχουν πέσει ωστόσο πάνω σε ένα πρόσωπο, τον υπουργό ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο εάν φύγει από την κυβέρνηση δεν θα έχει φύγει… έτσι. Με μία συντονισμένοι κίνηση από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στην Κοζάνη, ο υπουργός ενέργειας όχι μόνο έβαλε μπλόκο στην επένδυση στις σκουριές, αλλά εξέφρασε την άποψη του, η οποία είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του 17% της Δ.Ε.Η.

Το δεύτερο πρόσωπο το οποίο συζητιέται έντονα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια τις τελευταίες μέρες, είναι αυτό του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά, ο όποιος δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της κυβερνητικής του θητείας. Μετά το πόρισμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθαν οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου, για business ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Άρτεμη Αρτεμίου, των Παναμά papers, και των offshore.

Ενώ από τη μία ο ίδιος ακόμη και στη συζήτηση για τον νόμο για τα κανάλια, υπεραμύνθηκε των απόψεών του για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και του ίδιου του νόμου, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις επισκέψεις του στο Καράκας με τον Κύπριο δικηγόρο. Όλη αυτή η δημοσιότητα των τελευταίων ημερών έχει φέρει το Νίκο Παππά να είναι μέσα στα πρόσωπα τα οποία δεν αναμένονται να παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεδομένο στον ανασχηματισμό θα κάνει άνοιγμα στη γενιά των 35άρηδων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τέσσερις οι υπουργοποιήσεις στελεχών που θα μπουν στην κυβέρνηση από τα τεχνικά κλιμάκια.