Ομοιώματα του Τσίπρα και των υπουργών από τη γέφυρα του Ρίου έριξαν διαδηλωτές [εικόνες & βίντεο]

03/11/16 • 17:33 | UPD 03/11/16 • 17:33

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας έκαναν δυναμική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και του Ιονίου μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Υπαίθριο νοσοκομείο, ασθενείς στον δρόμο, αλλά και… νεκρό ασθενοφόρο επιστρατεύθηκαν, δίνοντας διαφορετική νότα στη σημερινή συγκέντρωση.

Τα πυρά των εργαζόμενων συγκέντρωσε όλο το υπουργικό συμβούλιο, και ειδικότερα υπουργοί όπως η Ολγα Γεροβασίλη και ο Παύλος Πολάκης. Η εκκίνηση έγινε νωρίς το πρωί από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης και πέρασε μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου πραγματοποιώντας στάση στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, ενώ κατέληξε στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», πραγματοποιώντας ολιγόλεπτο αποκλεισμό.
Προσεγγίζοντας τη γέφυρα πέταξαν στη θάλασσα ένα πανό στο οποίο απεικονίζονταν το υπουργικό συμβούλιο, αντιδρώντας έντονα για την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας.

patra1
Η συμμετοχή σύμφωνα με το best.gr άγγιξε τις 3 με 3,5 χιλιάδες κόσμου. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι νοσοκομείων, γιατροί, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, συνταξιούχοι και άνεργοι.

patra2 patra3 patra4

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (3/11) τα μέλη του υγειονομικού κλάδου της Πάτρας, οι οποίοι θέλουν να αναδείξουν τα προβλήματα του χώρου της υγείας, των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

patra8 patra9

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας πλακάτ και οδηγώντας αυτοκίνητα τα οποία είχαν πάνω τους φωτογραφίες με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να οδηγεί ασθενοφόρο, ξεκίνησαν από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» με τελικό προορισμό τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

patra10