Κουρουμπλής: Οποιος οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές έχει βαρύτατες ευθύνες

03/11/16 • 11:16 | UPD 03/11/16 • 11:16

Βαρύτατες ευθύνες θα έχει όποιος οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, που μίλησε στο in.gr, σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση την ώρα που είναι ανοιχτά φλέγοντα θέματα όπως αυτό του προσφυγικού αλλά και του χρέους που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστηρίζοντας πως ο νόμος δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω αναζητώντας τη συναίνεση. Ωστόσο όμως ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εκτίμησή του ότι γίνεται προσπάθεια από εμπλεκόμενους θεσμούς και πρόσωπα έτσι ώστε να γίνει επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.

Οσον αφορά τον ανασχηματισμό που επίκειται σημείωσε πως αυτός θα δώσει νέα δυναμική στην κυβέρνηση προσθέτοντας πως πολλές φορές η χημεία των προσώπων με ένα άλλο τομέα μπορεί να είναι πιο παραγωγική. Από την πλευρά του δήλωσε πως μπορεί να υπηρετήσει την παράταξή του και από την θέση του απλού στρατιώτη ενώ αναφερόμενος στην κριτική που δέχονται πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Χαριλάου Τρικούπη να έχει μέτρο. Παράλληλα τόνισε πως είναι δικαιωμένος από τον ελληνικό λαό, που εμπιστεύθηκε και θα ξαναεμπιστευθεί όταν απαιτηθεί το καθαρό βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα.